«هفته ملی کودک» در کتابخانه های عمومی سراسر کشور برگزار شد
محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد کتابخانه های عمومی کشور از اجرای ویژه برنامه های متنوع فرهنگی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور همزمان با هفته ملی کودک خبر داد.
محمدرضا هراتی، معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد از اجرای ویژه برنامه های متنوع فرهنگی در کتابخانه های عمومی سراسر کشور همزمان با هفته ملی کودک خبر داد و گفت: کتاب و کتابخوانی یکی از مؤثرترین و غنی ترین ابزارهایی است که می تواند دنیای تخیل کودکان و نوجوانان را عمق دهد. در همین راستا همزمان با هفته ملی کودک (۱۴ تا ۲۰ مهر) فعالیت های متنوعی با شعار «برای کودکان، برای آینده» برنامه ریزی شده و اجرا می شود.
وی اظهار داشت: امسال محور اصلی فعالیت ها به صورت سراسری در تمامی سطوح استانی و کتابخانه ای به برنامه ویژه «کتاب سازی؛ خلق کتاب» اختصاص یافته است. همایش سراسری «کودکان کتاب ساز» به عنوان برنامه ویژه این هفته با محوریت کتاب های بخش خردسال و کودک سیزدهمین جشنواره کتاب خوانی رضوی برگزار می شود. کودکان و نوجوانان برای شرکت در این برنامه می بایست پس از خواندن کتاب با الهام از محتوای آن به خلق محتوا پیرامون موضوع اصلی کتاب بپردازند. پس از تولید محتوا لازم است تمامی مراحل تولید کتاب (تهیه جلد، شناسنامه، تصاویر و...) اجرا و کتاب های تولید شده به کتابخانه های عمومی ارسال یا از ساخت آن فیلم ویدئویی ضبط و به وبگاه ketabkhooon.ir ارسال شود.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد همچنین از ارائه کتاب های برتر این همایش در قالب نمایشگاه های کتابخانه ای خبر داد.
وی ادامه داد: برگزاری نشست های علمی (چیدمان کتاب و تولید محتوا) و هنری (کتاب های تفننی و جذاب) پیرامون تولید کتاب با حضور اهالی قلم؛ اجرای فعالیت های گروهی و دورهمی های مفرح کودکان برای آموزش دست سازه های کتاب گونه؛ اجرای نمایش نامه برگرفته از کتاب «هدهد سفید» و بازی وارسازی نمایشنامه های «آقا و خانم کتابدار» در کتابخانه ها با همراهی کودکان عضو کتابخانه از دیگر برنامه های پیش بینی شده در هفته کودک است.
عضویت خردسالان و کودکان تا ۷ سال و والدین آنها در کتابخانه های عمومی رایگان و برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال نیم بها است.
هراتی اظهار داشت: همچنین در این ایام برنامه های شاد و مفرحی ویژه کودکان با نیازهای ویژه و نیز کودکان تحت سرپرستی مؤسسات ایتام برگزار می شود و کتابخانه های سیار با حضور در مناطق فاقدکتابخانه به اجرای برنامه ها و ارائه خدمات فرهنگی می پردازند.
وی افزود: نشست تخصصی با نویسندگان، تصویرگران و بازی سازان حوزه کودک؛ تسهیلگری و ترغیب کودکان گروه های مختلف عشایر، مناطق محروم و... برای شرکت در سیزدهمین جشنواره کتاب خوانی رضوی؛ برگزاری نشست های مشاوره ای ویژه والدین در حوزه های سواد بازی (بازی های فکری و هوش مصنوعی)، حافظت از محیط زیست با استفاده از بازی و کتاب، تعامل از طریق قصه، کتاب و بازی با کودکان گروه های خاص (کم شنوا و ناشنوا و نابینا) و خلاقیت در کودکان با استفاده از کتاب های داستان نیز از دیگر برنامه های کتابخانه های عمومی کشور در هفته کودک خواهد بود.
معاون توسعه کتابخانه ها و ترویج کتابخوانی نهاد در پایان گفت: در هفته کودک، مانند سایر ایام سال، عضویت خردسالان و کودکان تا ۷ سال و والدین آنها در کتابخانه های عمومی سراسر کشور رایگان و برای کودکان ۷ تا ۱۲ سال نیم بها است.